top of page
studiovision_bbww_210620_LR_097_SV5_8171.jpg

Ons verhaal

Onze zoektocht naar een huis begon in 1998. Twee pasgetrouwde mensen, de ene uit België, de andere uit de VS, gingen op zoek naar een plek die groot genoeg was om hun hobby van paarden, honden en buitenleven te kunnen uitoefenen. Een lange zoektocht eindigde toen we dit domein in As vonden dat dringend aan herstelling en restauratie toe was. Samen met onze zoon Kieran werken we verder aan de restauratie van ons domein en genieten we met volle teugen van de schoonheid van deze streek.

Ons domein dat opgenomen is in het Vlaams Nationaal Erfgoedregister, dateert van 1860 en wordt beschouwd als een "boerenburgerhuis".

Ooit was ons domein omringd door twee Genkse steenkoolmijnen. Deze sites zijn nu prachtig cultureel erfgoed geworden, maar in die tijd voorzag onze hoeve haar familie ten volle in haar levensonderhoud door het leveren van groenten, fruit, brood en vlees.

Vandaag de dag

Vandaag is ons domein en B&B genesteld in het Nationaal Park Hoge Kempen. Onze missie is om onze gasten te betrekken bij de duurzaamheid van ons domein en om het verdere behoud van de omliggende natuur te stimuleren. Onze gasten kunnen genieten van hun verblijf in de wetenschap dat hun ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt zonder dat dit ten koste gaat van het comfort.

Geniet tijdens uw verblijf van een wandeling in het Nationaal Park of stap op een E-bike en verken Limburgs beroemde fietsnetwerk dat op slechts enkele meters van onze voordeur ligt. Geniet daarna van een wijntje of lokaal biertje bij de open haard in onze lounge. Het draait allemaal om het langzame leven bij Woods and Wine.

studiovision_bbww_210620_LR_055_SV5_7897.jpg
bottom of page