top of page
Zoeken
  • woodswine

De laatste tijd heb ik een nieuwe vriend.

Hij komt elke dag naar ons raam om te praten.
Zodra hij ons ziet, vliegt hij naar het raam en begint te zingen. Het is broedseizoen en dit jaar hebben we een "pimpelmees" die absoluut gefascineerd is door ons. Hij zingt tegen ons en wij praten tegen hem: "Goedemorgen", "hoe gaat het vandaag"? Ik weet zeker dat hij, zodra zijn nest gevlogen is, ook ons raam zal verlaten, maar hij zal gemist worden. Mijn nieuwe vriend zette me aan het denken hoe vanzelfsprekend we de natuur om ons heen vinden en hoe gelukkig we zijn dat we Woods and Wine ons thuis kunnen noemen.


Vogels zijn niet de enige "vrienden" die we hier hebben. Als je een wandeling maakt door onze paardenweiden zul je waarschijnlijk onze groep herten tegenkomen. Ik denk dat het jaarlingen zijn die nog geen partner hebben gevonden, dus ze hangen samen en zijn extreem tam, misschien een beetje te veel. We lopen er elke dag langs om onze paarden naar de wei te brengen en ze grazen vrolijk verder in de aangrenzende wei. Er zijn ook konijnen in onze weilanden, maar daar ben ik niet zo blij mee als met onze herten. Konijnen en paardenvelden gaan niet samen. De ooit eenzame havik is nu een koppel en nestelt in een van de bomen achteraan. Ze zit op de hekpalen te wachten op haar volgende maaltijd en als je te dicht bij haar nest komt, waarschuwt ze je door veel te laag over je hoofd te vliegen.

De wilde zwijnen hebben ook hun weg gevonden naar onze weilanden, maar gelukkig gaan ze er 's nachts snel doorheen.


Onze vogelnesten zitten vol en onze boerenzwaluwen zijn druk bezig met het maken van hun nesten. Binnenkort zal onze schuur vol zitten met getjilp. Oh wat hou ik van deze tijd van het jaar.


Als u binnenkort bij ons komt logeren, ga dan op ons terras zitten, kijk omhoog en geniet van het acrobatische schouwspel dat onze zwaluwen elke dag doen.


Wandelen in het Nationaal Park Hoge Kempen


Tijdens uw verblijf bij ons is een wandeling in het park een must voor elke natuurliefhebber. Om bij het park te komen loop je via onze weilanden zo het bos in. Als u in de ochtend vertrekt is de kans groot dat u enkele van onze vrienden ziet.


Stuur ons uw foto's

We zien graag je foto's die je in het park maakt terwijl je bij ons verblijft.Tag Woods and Wine op je IG of FB of stuur ons de foto via Whatsapp en wij zorgen ervoor dat hij op onze sociale media komt.


......taal fouten zou er zijn, Engels is mijn moedertaal. Maar oefenen baart kunst......
74 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page